Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Konya’da spor alanında gerçekleştirilen yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kasapoğlu, Konya’daki temasları çerçevesinde Vali Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti ve Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Bakan Kasapoğlu, daha sonra merkez Selçuklu ilçesinde olimpik yüzme havuzu temel atma törenine katıldı.

Bakan Kasapoğlu, Konya'nın ev sahipliği yapacağı 2021 İslami Dayanışma Oyunları hazırlıklarının devam ettiğini aktararak, farklı branşlarda dünyanın farklı bölgelerinden gelecek sporcuların en güzel şekilde ağırlanacağını söyledi.

Türkiye'nin, sağlığıyla, eğitimiyle, sanayisiyle, ekonomisiyle, sporuyla, ulaştırmasıyla, teknolojisiyle her alanda zirveye oynadığını belirten Bakan Kasapoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın çizdiği engin vizyon, güçlü liderliğiyle gelinen durum bu zirveye oynayışın hiçbir zaman durmayacağını gösteriyor" diye konuştu.

“Gençlerimiz ülkemizin en büyük umudu”

Bakan Kasapoğlu, Konya'da İslami Dayanışma Oyunları'nda önemli merkezlerden biri olacak olimpik yüzme havuzunun temelinin atıldığını ifade ederek, gençlerin, sporcuların ve halkın spora erişimini kolaylaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Gençlerin ülkenin en büyük umudu olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, "Spor tesislerimizle, yurtlarla, gençlik merkezleriyle, kamplarla her alanda onların yanında olmaya devam edeceğiz. Birileri gençleri istismar etmek için belki çalışacak, çeşitli tuzaklar kuracak, kandırmaya çalışacak ama biz bir gencimizi dahi onların tuzağına kaptırmamak için var gücümüzle çalışacağız"  açıklamasında bulundu.

Bakan Kasapoğlu, Konya'yı sporda uluslararası alanda daha da yukarılara taşıyacak tesis çalışmalarının yapıldığını anlattı.

Konya’ya Türkiye’nin ilk veledromu inşa ediliyor

Türkiye'de ilki Konya'da yapılacak kapalı veledromun temelinin de atılacağını müjdeleyen Bakan Kasapoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Konya’mıza inşa ettiğimiz tesislerimizin her biri sembol mekanlar olacak ve inşallah dünyanın dört bir tarafından gelecek sporculara, sporseverlere, taraftarlara en güzel şekilde ev sahipliği yapacak. Spordaki çizgimiz, organizasyonları en güzel şekilde gerçekleştirmek ancak bizim diğer bir hedefimiz de yarınların şampiyonlarını, yarınların yıldızlarını daha güçlü şekilde yetiştirmek. Konya'mızdan yetişecek gençlerimiz de bizim göğsümüzü kabartacak, ay yıldızlı şanlı bayrağımızı gururla dalgalandıracak."

“2020 yılı için 1 milyon kişiye yüzme öğretme hedefi koyduk”

Türkiye genelinde birçok yüzme havuzu yapıldığını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, yüzme havuzu olmayan ilçelere de bu yıl 100 portatif havuz inşa edildiğini söyledi.

Yüzmenin fiziksel, ruhsal ve sosyal anlamda çok faydalı bir spor olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, "Yüzme bilmeyen kalmasın dedik. 2020 yılı için 1 milyon kişiye yüzme öğretme hedefi koyduk. Salgının onca engeline rağmen inşallah geçerek tamamlayacağız. Şu anki göstergeler bu hedefi geçeceğimizi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Kasapoğlu Konya’daki temasları çerçevesinde Selçuklu ilçesinde yapımı tamamlanan Şehit Hacı Osman Ayyıldız, Şehit Battal Yıldız, Şehit Mustafa Özata ve Şehit Resul Coşkun Spor salonlarının toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Konya'nın spor anlamında çok ciddi yatırımlar aldığını söyledi.

Sporla ilgilenen tüm vatandaşların her şeyin en güzeline layık olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, "Biz de bu çerçevede bakanlık olarak gençlerimiz ve spor camiamız için her şeyin en iyisini üretmekle meşgulüz. Yerel yönetimlerimiz ve siyaset camiamızın bu anlamdaki iş birlikleri ve sinerjisi bize güç veriyor" diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin gayretlerinin, Konyalı gençlerin spor geleceğine yönelik umutlarını diri tuttuğunu belirtti.

“Gençlerin eğitimle ve sporla iç içe olması önemli hedeflerimizden biri”

Konya'ya yapılan yatırımların devam ettiğini aktaran Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"İslam Oyunları'nı 2021 yılında Konya'nın ev sahipliğinde her zamankinden çok daha güzel bir şekilde düzenleyeceğiz. Yine bu vesileyle Konya'ya en yeni, en modern veledromu kazandıracağız. Önümüzdeki günlerde veledromun temelini atmak için de birlikte olacağız. Yine olimpik havuzun temelini de attık. Gençlerin eğitimle ve sporla iç içe olması bizim önemli hedeflerimizden biri. Zira gençlerimizin bir dakikalarını bile heba etmeden dolu dolu geçirmeleri adına onların her alanda her imkana erişmeleri gibi spora erişimleri de o kadar mühim."

Bakan Kasapoğlu, konuşmasının ardından açılışı gerçekleştirilecek dört spor salonunun hayırlar getirmesini dileyerek kurdele kesim törenine katıldı.

Ardından dualarla açılışı gerçekleştirilen Şehit Hacı Osman Ayyıldız Spor Salonu'nu ziyaret eden Kasapoğlu, burada sporcuların mini gösterisini izledi, sporcu gençlerle sohbet edip fotoğraf çektirdi.

2021 İslami Dayanışma Oyunları Genel Koordinatörlük Hizmet Binasının açılışı

Bakan Kasapoğlu, daha sonra 2021 İslami Dayanışma Oyunları Genel Koordinatörlük Hizmet Binasının açılışı için düzenlenen programa iştirak etti.

Bakan Kasapoğlu, 2021 İslami Dayanışma Oyunlarının hazırlık çalışmalarının, Genel Koordinatörlük binasının açılmasıyla başladığını dile getirerek, "Gerek tesis noktasında gerekse hazırlıkların diğer yönleri çerçevesinde inşallah tüm hızıyla bu faaliyetleri alnımızın akıyla, Konyalıların o sıcak ev sahipliğinde gerçekleştireceğimizden şüphemiz yok. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun, hayırlara vesile kılsın" dedi.

Bakan Kasapoğlu, Konya 2021 Genel Koordinatörlük hizmet binasının açılışının ardından, İslami Dayanışma Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti.