Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Voleybol 2024 CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali, erkeklerde İtalyan Trentino Itas takımı ile Polonya'nın Jastrzebski Wegiel takımı arasında, kadınlarda ise İtalya'nın A. Carraro Imoco ile Allianz Vero Volley takımları arasında oynandı. 
Antalya’da gerçekleştirilen final müsabakasını, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak ile İtalya Spor ve Gençlik Bakanı Andrea Abodi’nin yanı sıra Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz Doç. Dr. Veli Ozan Çakır,  CEV Başkanı Aleksandar Boricic  ve TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da protokol tribününden takip etti.

2024 CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali öncesinde bir araya gelen Türk ve İtalyan bakanlık heyetleri, iki ülke arasında spora yönelik yapılacak iş birliği konularını ele aldı. Görüşmeye ilişkin değerlendirme yapan Gençlik ve Spor Bakanımız, EURO 2032’ye birlikte ev sahipliği yapılacak İtalya ile Türkiye arasındaki güçlü iş birliğini artırarak sürdürecekleri mesajı verdi. 

Voleybol 2024 CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’ne Antalya’da ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, dünya spor severlerinin dikkat kesildiği bu tür büyük spor organizasyonların ülkemizin tanıtımına ve spor turizmine büyük bir katkı sunarak, kentlerimizi sporda marka haline getirdiğine vurgu yaptı. 

Antalya Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Voleybol Erkekler 2024 CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’ni İtalyan Trentino Itas takımı kazanırken, Voleybol Kadınlar 2024 CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’ni ise aynı zamanda Türkiye kadın millî voleybol takımımızın antrenörü olan Daniele Santarelli’nin başantrenörlüğünü yaptığı  İtalyan A. Carraro Imoco Conegliano takımı kazandı.