Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Kasım 2018-Mart 2024 tarihleri arasında başkanlığını yaptığı Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu’nun (TMPF) Ankara Atlı Spor Kulübü’nde düzenlediği “UIPM 2024 Dünya Kupası Ankara Etabı”na ilişkin basın toplantısına katıldı. Uluslararası Modern Pentatlon Birliği (UIPM) Başkanı Dr. Klaus Schormann ile birlikte açıklama yapan Doç. Dr. Çakır, milli sporcumuz İlke Özyüksel’in Paris 2024 Olimpiyatları’nda yapılacak modern pentatlon yarışlarının favorileri arasında olduğunu dile getirdi ve “İlk kez Rio'da yarışan ve 35’inci olan İlke, Tokyo'da madalyayı kıl payı kaçırdı ve olimpiyat beşincisi oldu. Ama şu anda madalya zamanı geldi. Paris’te madalyayı alabilirsek bu sadece modern pentatlonda değil, çoklu spor dallarında da aldığımız ilk olimpiyat madalyası olacak” dedi.
Paris Olimpiyat Oyunları'nın birçok konuda Türkiye için dönüm noktası olacağına inandığını belirten Doç. Dr. Çakır, Paris'te daha önce olimpiyat madalyası kazanılmayan spor branşlarından madalya geleceğine ve olimpik madalya alınan spor branşlarının artacağına olan inancını dile getirdi. Olimpik sporcuların gelişimlerinin yakından takip edildiğini dile getiren Spor Hizmetleri Genel Müdürü, “Kota alan sporcularımıza baktığımızda Paris’e gidecek çok iyi bir kadroya sahibiz. Tokyo'dan 2'si altın, 13 madalyayla dönmüştük. Paris’te madalya sayısında 10'un altına düşmemeliyiz. Ülke olarak en az 3 altın madalya almayı hedefliyoruz” dedi. 
Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımızın spora sunduğu imkanları en doğru ve en adil şekilde tüm spor camiasının hizmetine sunmaya gayret ettiklerini belirten Çakır, sporcularımızın olimpiyatlara yönelik hazırlığı konusunda her türlü imkanları seferber ettiklerini de söyledi.
Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Veli Ozan Çakır’ı yeni görevi için tebrik eden UIPM Başkanı Klaus Schormann, yeni görevin modern pentatlondaki ilişkileri daha da geliştireceğine olan inancını dile getirdi. Bu yıl üçüncü kez Dünya Kupası’na ev sahipliği yapan Türkiye'nin dünya modern pentatlon camiasının önemli bir ülkesi olduğunu ifade eden Schormann, Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu ve Türk modern pentatlon camiasının uluslararası modern pentatlon ailesinin çok güçlü ve etkin bir üssü konumuna geldiğini söyledi.