Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, Türkiye Güreş Federasyonu’nun İstanbul Mersinli Ahmet Kireççi Kamp ve Eğitim Merkezi'nde düzenlediği iftar programında aralarında sporcular, teknik heyet ve yöneticilerin de olduğu güreş camiasıyla bir araya geldi. İftar programına Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Şeref Eroğlu’nun yanı sıra kulüp başkanları, milli sporcular ve antrenörler katılım gösterdi. 
Kamp Merkezi’ni ziyaret eden Spor Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Çakır, güreş branşının Türk sporu içindeki yerinin önemli olduğuna vurgu yaparak, "Güreşin, Türk sporundaki yeri ayrı. Bizim olimpiyat madalyalarımızın yüzde 60’ı güreşte. Paris’te düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarında da güreş başta olmak üzere tüm spor dallarında büyük başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.
Türk güreşinin yeniden bir yükseliş ivmesi içinde olduğuna vurgu yapan Çakır, “Federasyon başkanımız zaten dünya ve Avrupa şampiyonu, aynı zamanda da olimpiyat ikincisi. Baktığınız zaman Türkiye’nin güreşte böyle bir geçmişi var. Şampiyon antrenörlerle sporcuların bir araya geldiği kamp, olimpiyatlara katılacak sporcuların mental hazırlığı açısından da çok önemli” şeklide konuştu. 

“Paris’te en az 3 altın madalya hedefliyoruz” 
Başta güreş olmak üzere Paris’te tüm spor dallarında daha önce eşi benzeri görülmemiş başarılara imza atmak istediklerini vurgulayan Spor Hizmetleri Genel Müdürü, Paris 2024’e yönelik hedeflerini şöyle açıkladı: "İnşallah bu yaz Türk sporunun yazı olacak. Bunun için de gayet bilinçli bir hazırlığımız var. Bakanımız, sporun içinden gelen birisi. Eski güreş federasyonu başkanı. Cumhurbaşkanımız, sporun içerisinden gelen birisi. Sporu seven, sporu bilen ve sporu destekleyen liderimiz var. Türkiye’de sporcuların başarılı olmamak için herhangi bir gerekçesi yok. Biz de bize verilen bu olanakları en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. 

Olimpik ve paralimpik spor dalları için olimpiyat ve paralimpik oyunlarının ayrı bir önemi var. Öncelikli hedefimiz olimpiyat madalyası kazandığımız spor dalı sayısını arttırmak. Atina’dan beri 20 yıldır 3 altın madalya almamıştık. İnşallah Paris Oyunları’nda en az 3 altın madalya kazanmayı hedefliyoruz. Ayrıca, daha önce madalya kazanmadığımız branşlarda madalya kazanmayı hedefliyoruz.  Burada bize düşen görev, sporcularımızı hem fizyolojik hem de psikolojik olarak en iyi şekilde hazırlamak. Akademik ve bilimsel metotlarla, her türlü tecrübeden istifade ederek bu hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Sporcularımıza en iyi olanakları sunmaya çalışıyoruz. Sporcularımızı en verimli şekilde desteklemeye çalışıyoruz. İnşallah bu yaz Paris’te bunun karşılığını almış olacağız" şeklinde konuştu.