Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz Doç. Dr. Veli Ozan Çakır, bu yıl 70’incisi düzenlenen Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödül Töreni'ne katıldı. Spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan “70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni, Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi. Ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Demirören, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, katılım sağladı.
Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz Doç. Dr. Çakır, farklı kategorilerde verilen spor ödülleri töreninde, ‘Yılın Çıkış Yapan Sporcusu Ödülü'ne layık görülen Arda Güler’in ödülünü, altyapı hocası Tahir Karapınar’a verdi. Doç. Dr. Çakır, törende yaptığı konuşmada; “Bu yaz Türk sporunun kalbi, önce Avrupa Futbol Şampiyonası için Almanya’da, ardından da Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için Paris’te atacak. Umut ediyorum ki, bu yaz bayrağımızı dalgalandıracak olan sporcularımızı ve spor insanlarımızı ödül töreninin 71’inci yılında ödüllendireceğiz” dedi.  
Toplam 7 kategoride verilen ödül töreninde; Melissa Vargas “Yılın Sporcusu”, A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli  “Yılın Antrenörü”, milli boksör Buse Naz Çakıroğlu  “Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu”, Mauro Icardi “Yılın Futbolcusu”, A Milli Kadın Voleybol Takımı  “AXA Sigorta Yılın Takımı”, Arda Turan “Yılın Çıkış Yapan Sporcusu” ve Golbol Kadın Milli Takımı “Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı” ödülünü aldı. 
Törende; ayrıca özel ödüller de verildi. Türkiye Bisiklet Federasyonu “Erdoğan Demirören Büyük Ödülü, Fenerbahçe Basketbol Şubesi “7Days EuroLeague Ödülü”,  Aysu Türkoğlu “Adel / Faber - Castell Yılın İz Bırakan Sporcusu Ödülü”,  Semih Kılıçsoy “Altınyıldız Classics Ödülü”,  U16 Milli Takım sporcusu Rıfat Hamza Taş “Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü”, Gürcan Bilgiç “Namık Sevik Ödülü” ve A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası da “Ariel ile Sporda Yılın En Temiz Hareketi Ödülü”nün sahibi oldu.