Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İskenderun’a 48 milyon 793 bin TL’lik yatırım yapacaklarını açıkladı. Bakan Kasapoğlu ayrıca, 2020 yılında Hatay’ın Antakya, Kırıkhan, Reyhanlı ve İskenderun’a dört yeni öğrenci yurdu yapılacağı müjdesi de verdi.

Bakan Kasapoğlu, İskenderun yatırım protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, Hatay’ı “medeniyetin, saygı, sevgi ve hoşgörüyü hayatın merkezine almış kardeşliğin şehri” olarak tanımlayarak, “Bu şehir, Cemil Meriç gibi bir aydını yetiştirmiş ilim şehridir, irfan şehridir, kültür şehridir. Sizler, etnik kökeni, inancı farklı insanların bir arada barış ve huzur içinde, birlik ve beraberlik içinde nasıl yaşayabileceğini bütün dünyaya gösteriyorsunuz” diye konuştu. Bakan Kasapoğlu, sporun birleştiren gücünün, Hatay’da daha bir anlam kazandığına dikkat çekti.

“Daha büyük atılımlar sırada bekliyor”

Bakan Kasapoğlu, son 18 yıldır Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’yi kalkındırmanın, küresel rekabette Türkiye’yi zirveye oynayan bir ülke haline getirmenin mücadelesini verdiklerini vurgulayarak, şöyle dedi:

“Bu anlamda sağlıktan ulaştırmaya, eğitimden altyapıya, ekonomiden spora kadar her alanda tarihe geçen devrimler gerçekleştirdik. Daha büyük atılımlar da sırada bekliyor. Elbette biz bütün bunları gerçekleştirirken birtakım çevreler projelerimizi sürekli negatif manipülasyonlarla karalamaktan, yalan yanlış yönlendirmelerle kamuoyu oluşturmaya çalışmaktan asla geri durmuyorlar. Dün Sabiha Gökçen Havaalanı’na, Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprülerine, Marmara’ya, Metrobüs’e ne gerek var diyenler, bugün cumhuriyet tarihinin en büyük projesi Kanal İstanbul için de aynı cümleyi kuruyorlar. İşte geçtiğimiz gün yerli otomobilimizin tanıtımı gerçekleştirildi.  Bu siyaset üstü hususta bile spekülasyonlar üretecek kadar kendi milletine, ülkesine, ekonomisine düşman bazı isimleri hayretle izledik. Türkiye büyüyor, gelişiyor, güçleniyor ve her ne olursa olsun, hangi kesimler art niyet beslerse beslesin güçlenmeye de devam edecek.”

“Bizim mücadelemiz her daim milli bir mücadeledir”

Bakan Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde, hiçbir algı operasyonuna prim vermeyeceklerini vurgulayarak, “O nedenle diyoruz ki bizim mücadelemiz her daim milli bir mücadeledir. Taş üstüne taş koyacağız, üreteceğiz, büyüteceğiz ve ülkemizi layık olduğu seviyelere çıkarmak için gece gündüz çalışacağız” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlere imkanlar sağlamak ve ülke sporunun gelişmesini temin etmek noktasında gayret gösterdiklerini dile getiren Bakan Kasapoğlu, bu hususta yerel yönetimlerle işbirlikleri ve koordinasyonun büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

İskenderun’a 48 milyon 793 bin TL’lik yatırım

Son 8 yılda Hatay’a yaklaşık 300 milyon liralık, yani yılda ortalama 37,5 milyon lira tutarında spor yatırımı gerçekleştirdiklerini anlatan Bakan Kasapoğlu, ilçeleri de kapsayarak, Hatay’ın dört bir yanını spor tesisleriyle donattıklarını dile getirdi. Bugün de İskenderun’da 48 milyon 793 bin lira tutarında bir yatırıma imza attıklarını ifade eden Bakan Kasapoğlu, şu bilgileri verdi:

“Bu yatırımlar içerisinde İskenderun Teknik Üniversitesi içerisine inşa edilecek stadyumla ilçemiz için önemli bir tesisi hizmete açmış oluyoruz. Sadece futbolda değil, bütün branşlarda desteklerimiz olacak. Mevcut yüzme havuzunu modernize etmenin yanında 1 tane de yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız. 10 adet mahalle tipi futbol sahasını, 5 adet çok amaçlı mini basketbol sahasını ve 2 adet antrenman spor salonunu İskenderun’a kazandıracağız. Mini basketbol sahalarımız, bütün Türkiye’de hayata geçirdiğimiz 10 Bin Pota Projemizin İskenderun ayağını temsil etmesi bakımından son derece önemli. Öte yandan bütün şehirlerimizde eş zamanlı başlattığımız yüzme bilmeyen kalmasın projemiz var. Bu kapsamda 2020 yılında 1 milyon gencimize, vatandaşımıza yüzme öğreteceğiz. İskenderun’un bir sahil ilçesi, Hatay’ın bir sahil kenti olmasının yanında hizmette olan ve hizmete girecek yüzme havuzlarımızla bu hedefimize Hatay’da rahatlıkla ulaşacağımıza inanıyorum. Öte yandan Belen ilçemiz için de 2 halı saha yatırımımızı programa aldık. İnşallah ivedi bir biçimde onlar da tamamlanacak.”

Bakan Kasapoğlu, yapılan tesislerin, insanlar buraları yoğun ve etkili bir şekilde kullandığı zaman değer kazandığına dikkat çekerek, genç yaşlı, engelli engelsiz, kadın erkek demeden 7 gün 24 saat açık olan bu tesisleri kullanma çağrısı yaptı.

Hatay’a 2020’de 4 yeni yurt müjdesi

Yerel yönetimlerin her zaman yanında ve destekçisi olduklarını vurgulayan Bakan Kasapoğlu, İskenderun’da sporun bir yaşam biçimi haline gelmesi noktasında yerel yönetimlerden destek beklediğini de belirtti. Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İnşallah İskenderun, uluslararası platformlarda bizleri gururlandıracak sporcular yetiştirecek. Bu potansiyel İskenderun’da var. Yine Gençlik Merkezlerimizle, niteliksel anlamda gençlerimizi donatmaya, ihtiyaç duyacakları her hususta faaliyetler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Şu anda Hatay’da hizmet veren 5 gençlik merkezimiz var. Bu sayı yakın zamanda artacak. Ve yine bildiğiniz gibi öğrenci yurtlarımız var. Devlet olarak, gençlerimize eğitimleri boyunca son derece konforlu barınma imkanları sağlıyoruz. Şu anda Hatay’da hizmet veren 9 yurdumuz var.  2020 yılında yatırım yoluyla; Antakya’da, Kırıkhan’da, Reyhanlı’da ve İskenderun’da 1’er tane olmak üzere, toplamda 4 yurdumuzu daha Hatay’a kazandırmayı planlıyoruz. Mevcut yurt kapasitemiz 7 bin 340 kişi ve bu rakam inşallah 2 bin 750 artacak. Şimdiden bu yatırımların da Hatayımızın gençlerine ve şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, her daim sizlerin yanında olmayı sürdüreceğiz.”

Bakan Kasapoğlu, Hatay'da kütüphane açılışı yaptı

Hatay ziyaretinde İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kütüphanesi'nin açılış törenine de katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İskenderun ilçesinde eski statta incelemelerde bulundu.

Amatör Lig'de mücadele eden İskenderunspor oyuncularıyla bir araya gelerek sohbet eden Bakan Kasapoğlu'na futbolcular atkı ve forma hediye etti.

Daha sonra Bakan Kasapoğlu, Meydan Mahallesi'ndeki Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzu'nda incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Kasapoğlu, buranın baştan sona yenilenmesi talimatını verdi.

Bakan Kasapoğlu, burada yaptığı konuşmada, Cemil Meriç'i de yetiştiren bu toprakların düşünce dünyası için, kitap için önemli bir misyonu ifade eden topraklar olduğunu söyledi.

 

Kütüphanelerde nice aydınların yetişeceğini ve insanlığa ışık saçacağına inandığını dile getiren Kasapoğlu, açılışı yapılan kütüphanenin kente, insanlığa hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kütüphaneyi gezerek gençlere kitap dağıtan Kasapoğlu, burada öğrenci toplulukları temsilcileriyle bir araya geldi.