Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu merhum milli güreşçi Yaşar Doğu adına bu yıl 48'incisi düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası İstanbul’da devam ediyor. Turnuvayı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da takip etti.  

Dünya Güreş Birliğinin (UWW) açıkladığı 2020 takviminde yer alan ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından erkekler serbest stil ve kadınlar kategorilerinde düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş turnuvası, İstanbul'daki Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.

Üç günde yaklaşık 20 ülkeden 250'ye yakın sporcunun mücadele edeceği turnuvanın ikinci gününde erkeklerde 57, 65, 70, 86 ve 97, kadınlarda ise 53, 59, 65 ve 72 kilolarda final mücadeleleri yapıldı.

Türkiye, organizasyonun ikinci gününde erkeklerde 1'er altın ve gümüş, kadınlarda ise 3 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti.

Erkeklerde milli sporculardan Selim Yaşar 86 kiloda altın madalya kazanırken, 70 kiloda Haydar Yavuz gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bakan Kasapoğlu madalya kazanan sporculara ödüllerini verdi

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Yaşar Doğu Serbest ve Kadınlar Güreş Turnuvası'nı izledi.

Bakan Kasapoğlu, kadınlar 53 kilo töreninde madalya kazanan sporculara ödüllerini takdim etti.

Kadınlar 53 kiloda Milli sporcumuz Zeynep Yetgil bronz madalya kazandı.