Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla KKTC, Azerbaycan ve 81 ilimizden gelen temsilci gençler ve sporcularla beraber Anıtkabir'i ziyaret etti. 
Anıtkabir ziyaretine Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak, Bakan yardımcılarımız Enes Eminoğlu ve Safa Koçoğlu’nun yanı sıra Spor Hizmetleri Genel Müdürümüz Doç. Dr. Veli Ozan Çakır ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu, genel müdür yardımcılarımız ve daire başkanlarımız eşlik etti. 
Bakan Bak eşliğindeki heyet, temsilci gençler ve sporcularla birlikte Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine gelerek mozoleye çelenk bıraktı. Bakan Bak, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını rahmetle yâd eden Bakan Bak, “Sporun yüzyılının sahipleri olan gençlerimize inancımız da güvenimiz de tam” mesajı verdi.