"Koşabiliyorken Koş" projesi açılış ve tanıtım seremonisi Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksinde coşkuyla gerçekleşti.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş” projesi açılış ve tanıtım seremonisine Mersin Valisi Sayın Ali İhsan SU, Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Dairesi Başkanı Sayın Osman GÜMÜŞ, İl Müdürümüz Şaban GÜNEŞ, Şube ve İlçe Müdürlerimiz, Antrenör, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksinde “Koşabiliyorken Koş” projesi, kapsamında 20 branş, atletizm sahası üzerinde sektörler halinde aynı anda etkinlik yaparak aynı zamanda paraşüt gösterisi, halat çekme ve çeşitli spor etkinlikleri gerçekleştirildi.

Mersin Valisi Sayın Ali İhsan SU, Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Dairesi Başkanı Sayın Osman GÜMÜŞ, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban GÜNEŞ, 20 spor branşında etkinliklerin yapıldığı istasyonları gezerek spor yapanlara eşlik ettiler.

Projenin açılış seremonisinde konuşan Spor Genel Müdürlüğü Spor Kuruluşları Dairesi Başkanı Sayın Osman GÜMÜŞ, "Öncelikle sizlere Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın BAK ve Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet BAYKAN’ın selamlarını getirdim. Tesis bizden, antrenör bizden spor yapmak sizden diyerek herkesi spor yapmaya davet ediyorum" dedi.

Daha sonra Mersin Valisi Sayın Ali İhsan Su, 'Koşabiliyorken Koş' projesinin hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek, hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımıza oldukça önemli katkıları bulunan spor aktivitelerinin, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olması gerektiğine vurgu yapan Vali Su, beden ve ruh sağlığımıza olan katkılarının yanın sıra sosyal ilişkilerimizin de canlanmasına zemin hazırlayan önemli bir araç haline geldiğini ifade etti.

Vali SU ”Mersin’in modern tesisleri ile sporun her branşının yapılmasına imkan sağlayan ender kentlerden biridir. Tüm sporseverleri 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında spor yapmaya ve sporla buluşmaya davet ediyorum. Bu ve benzeri projelerin halkımıza sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine fayda sağlayacak sportif aktivitelere ilgi duymalarına katkı sağladığına olan inancım tamdır. 'Koşabiliyorken Koş' projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak olmak üzere, çaba gösteren herkese ve sporseverlere teşekkür ediyorum.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında, deneyimli Antrenörlerimiz eşliğinde tesislerimizde spor yaptırılıyor.

Ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılması, halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla 2012 yılında hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi 2018 yılında Türkiye'nin 81 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün örnek çalışmalarıyla 7'den 77'ye halkımıza spor yapma imkanı veren projenin yeni dönem çalışmaları 81 ilde eş zamanlı olarak başladı.

Spor Genel Müdürlüğü 'Koşabiliyorken Koş' projesi ile Mersin Merkez ve ilçelerde belirlenen koordinatörler sorumluluğunda bağlı il ve ilçe müdürlüklerinin yanı sıra, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait açık ve kapalı alanlar kullanılarak, her yaş kategorisinden vatandaşlarımıza ücretsiz spor yapma imkanı sağlanıyor.

Proje kapsamında engelli vatandaşlarımız özgürce spor yapabilmenin yanı sıra tüm katılımcılar, spor yapabilmek için kendilerine sağlanan her türlü imkandan ücretsiz faydalanacaklar. Türkiye'nin tüm il ve ilçelerini kapsayan proje 3 ayrı uygulamadan oluşurken, Proje, spor alanlarında bilinçli spor yapmak, boş zaman aktivitesi olarak farklı spor branşlarında eğitim verilmesi ve sağlık taraması bölümlerinden oluşuyor.