Dünya Taekwondo Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen 9. Taekwondo Poomse Dünya Şampiyonası, Meksika'nın Aguascalientes şehrinde devam ediyor. 46 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın ikinci gününde Türkiye 1 altın ve 1 gümüş madalya daha kazandı. 31 - 40 Yaş Ferdi Erkek kategorisinde tatamiye çıkan Mevlüt Pekcan en yüksek puanı alarak dünya şampiyonu oldu. Böylece Taekwondo Poomse Milli Takımı, şampiyonanın ilk iki günde 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Şampiyonanın ikinci gününde Serdar Can, Fatma Törehan, Murat Sarıkuş, Kübra Dağlı, Seyyid Burhaneddin Fırat'dan oluşan karma Milli takımı ise dünya ikinciliğini elde etti. 

Bakan Çağatay Kılıç, Mevlüt Pekcan'ı ve Serbest Stil Milli Takımı'nı Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Meksika'nın Aguascalients şehrinde devam eden 9. Dünya Taekwondo Poomse Şampiyonası’nda başarılı performansı ile dünya şampiyonu olan Mevlüt Pekcan'ı ve gümüş madalya kazanan Serbest Stil Milli Takımı için tebrik mesajı yayımladı. 

Bakan Çağatay Kılıç'ın tebrik mesajı şöyle:

“Meksika'da devam eden 9. Dünya Taekwondo Poomse Şampiyonası’nda arda arda gelen dünya şampiyonlukları bizleri çok mutlu etti. Şampiyonanın ikinci gününde altın madalya kazanarak Türk bayrağını göndere çeken Milli sporcumuz Mevlüt Pekcan'ı tebrik ediyorum. Şampiyonanın 'Free Style' kategorisinde mücadele eden ve başarılı performansı ile dünya ikincisi olan Serbest Stil Milli takımımızı da kutluyorum. İlk iki günde elde edilen başarılarda emeği olan herkese teşekkür ediyor ve şampiyonanın ilerleyen günlerinde mücadele edecek olan sporcularımıza da başarılar diliyorum. "