Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kütahya’ya inşa edilecek 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu ile gençlik merkezinin temelini attı. Kütahya Spor Salonu’nun 2014 yılı sonunda tamamlanacağı müjdesini veren Bakan Kılıç, Kütahya’ya devam eden yatırımların maliyetinin 171 milyon 315 bin lira olduğunu söyledi.   
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kütahya Spor Salonu’nun ve Gençlik Merkezi’nin temelini attı. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Osmanlı Devleti'nin kuruluş coğrafyasında yer alan ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin de kuruluşuna ve kurtuluşuna tanıklık eden Kütahya'ya tarihi nitelikte eserler kazandırdıklarını söyledi.  

KÜTAHYA’YA 171 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Kütahya'da devam eden yatırımlarının maliyetinin 171 milyon 315 bin lira olduğunu belirten Bakan Kılıç, şöyle konuştu:
"Bugün 2 bin 500 kapasiteli spor salonunun burada temelini atıyoruz ve inşaat bütün hızıyla devam ediyor. Yeni nesil; hastane koridorlarını, kitap, eczane, röntgen, MR ve tomografi kuyruklarını bilmiyor. Bunları gençlerimize anlatmak lazım. Zannediyorlar ki gençlerimiz, sıraların üzerinde hep kitaplar vardı. Anne ve babalar bunları evlatlarına iyi anlatmalı ki, Türkiye geçmişin karanlığına dönmesin. Bu ülkenin gençlerini çetelere, terör örgütlerine yem etmeyeceğiz. Bunu herkesin bilmesi lazım. Türkiye'nin zor inşa edilen aydınlığını, yeniden geçmişin karanlığına götürmelerine fırsat ve zemin vermeyeceğiz."

“GÜÇLÜ YARINLAR İÇİN VARIZ”
Kütahya'yı bir spor ve gençlik merkezine dönüştürecek önemli adımlar attıklarını kaydeden Bakan Kılıç, “Bugün burada açtığımız gençlik merkezinden yolu geçen bir gencin, annesine babasına saygısızlığı olmaz, topluma ve doğaya hoyratça davranışları olmaz, polisimize molotofkokteyli atmaz. Buralardan yolu geçenler, sprey boyalarla belediye otobüslerinin üzerine bölücü sloganlar yazmaz. Buralara yolu düşen gençliğin elinde kalem, kitap ve bilgisayar vardır. Buradaki gençlerde sevgi vardır, saygı vardır, şiir vardır ve büyüklerine karşı hürmet vardır. Buradakilerde, vatana, millete, dine, topluma, karşı saygı vardır. Bu gençlik merkezleri bunun için var. Bizler bunun için varız. Bizler, sağlıklı nesiller için, güçlü yarınlar için varız.'' ifadelerini kullandı.