YETENEK AVCISI

“Yetenek Avcısı”  halka açık alanlarda start aldı…

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile HİS Federasyonu koordinesiyle gerçekleştirilen Yetenek Avcısı projesi kapsamında sporcu adayları ve ebeveynlerinin farklı spor branşlarıyla tanıştırılması, ilgi duydukları spor branşlarına yönlendirilmelerinin sağlanması ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı tesislerin kullanımının artırılması hedefleri doğrultusunda AVM’lerde ve şehir meydanlarında çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Etkinlikler süresince Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri antrenörleri tarafından farklı spor branşlarının tanıtımı, profesyonel sporcuların gösterileri ile birlikte yapılıyor. Ayrıca etkinlikler boyunca Federasyonlar da stant açarak branşlar hakkında bilgilendirmeler yapıyorlar. 

Proje kapsamında aileler istedikleri spor branşları hakkında bilgi alarak kendileri veya çocukları için kayıt yaptırabiliyorlar. Oluşturulan platformlar sayesinde izleyicilerin aktivitelere katılarak yetenekleri sergilemelerine de olanak sağlayan etkinlikler süresince, gençlik stantları, spor gösterileri, ödüllü yarışmalar, dijital oyunlar ve sürpriz konuklar yoğun ilgi görüyor.

Yurdun dört bir yanında yer alan alışveriş merkezlerinde hayata geçirilen ve çok olumlu tepkiler alan proje, yaz aylarında ise halkın yoğun olarak tercih ettiği şehir meydanları ve sahil bölgelerinde gerçekleştiriliyor.

Sporu bir yaşam tarzı haline getirmek amacıyla tüm yurdu bir uçtan bir uca dolaşan Yetenek Avcısı, hız kesmeden  yoluna devam edecek…