İstanbul'da 01-02 Şubat tarihlerinde düzenlenen 32. Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası’nda Türkiye, 4 altın, 1 gümüş ve 7 bronz madalya kazandı. Ay-yıldızlılar, turnuvada Azerbaycan ve Belarus'un önünde takım halinde şampiyon oldu. 


İKİNCİ GÜN MADALYA YAĞMURU

İstanbul'da düzenlenen 32. Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası'nın ikinci ve son gününde Türkiye, 3 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı. Ay-yıldızlılar, turnuvada Azerbaycan ve Belarus'un önünde takım halinde şampiyon oldu. 


Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın ikinci gününde, Türkiye'ye altın madalyaları 66 kiloda Atakan Yüksel, 75 kiloda Emrah Kuş ve 130 kiloda Rıza Kayaalp getirdi.

Ay-yıldızlılarda 130 kiloda Atilla Güzel gümüş madalya kazanırken, 75 kiloda Osman Köse, 85 kiloda Ahmet Yıldırım ve Metehan Başar ve 130 kiloda Emin Öztürk bronz madalyanın sahibi oldu.

İLK GÜN 4 MADALYA

32. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası'nın ilk gününü 4 madalyayla tamamladık. 

İstanbul'da düzenlenen 32. Uluslararası Vehbi Emre Grekoromen Güreş Turnuvası'nın ilk gününde Türkiye, 1 altın, 3 bronz madalya aldı.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Romanya, Gürcistan, Belarus, İran, Bulgaristan, Özbekistan, Rusya, Ukrayna, Kırgızistan ve Moldova'dan sporcuların katıldığı turnuvanın ilk gününde 30 Türk sporcu mindere çıktı.

Gençlerin ağırlıklı olduğu sporcularla mücadele eden Türk Milli Takımı'nda sadece 98 kiloda Cenk İldem finale çıktı. Finalde Romen rakibi Ciurariu Alin Alexuc'u yenen Cenk, Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandırdı. 

Ay-yıldızlı takımda bronz madalyaları ise 80 kiloda Selçuk Çebi, 71 kiloda Yunus Özel ve 59 kiloda Rahman Bilici aldı. Dereceye giren sporculara, günün sonunda düzenlenen madalya töreniyle ödülleri verildi.